Minister BuZa naar CARIFORUM Council of Ministers Meeting

27 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 27 maart 2018 – Minister YldizPollack-Beighle van Buitenalndse Zaken is in St. Kits and Nevis voor de Special CARIFORUM Raad van Ministers van Buitenlandse Zaken.
Deze vergadering wordt gehouden in het kader van de voorbereidingen die moeten worden getroffen om te geraken tot een nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en de ACP landen.

De ACP landen zijn de soevereine staten uit Afrika, het Carïbisch gebied en de stille Zuidzee. Deze landen, waaronder Suriname, hebben een overeenkomst gesloten met de EU, die de ACP/EU Cotonou Overeenkomst wordt genoemd. Deze verloopt in 2020 en in augustus dit jaar zullen de onderhandelingen aanvangen om te komen tot een nieuwe overeenkomst.

Het is goed dat Suriname haar belangen veiligstelt en zich kan terugvinden in het slot document. Minister Yldiz Pollack-Beighle zal tijdens haar verblijf in Basseterre ook een bilateraal gesprek hebben met Stefano Manservisi, Directeur-Generaal van het Directoraat Internationale samenwerking en Ontwikkeling van de EU.

-Ministerie van Buitenlandse Zaken-