Ook niet residerende ambassadeur Finland biedt geloofsbrieven aan

16 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 16 maart 2018 – In navolging van acht anderen heeft ook de niet residerende ambassadeurs van Finland zijn geloofsbrieven aan President Desiré Bouterse aangeboden. Dit gebeurde donderdag op het Presidentieel Paleis. In totaal hebben deze week negen ambassadeurs hun geloofsbrieven aan het staatshoofd aangeboden.

Tijdens die ontmoetingen zijn de goede banden tussen Suriname en de bevriende naties benadrukt en is er ook gekeken naar mogelijkheden om de bilaterale relatie met deze landen verder uit te diepen.

Zo heeft Finland een onderwijssysteem dat wereldwijd een goede reputatie heeft. Op dat gebied zou Finland expertise beschikbaar kunnen stellen. Daarnaast is er ook van gedachten gewisseld over de bosbouwsector waar er ook mogelijkheden zijn die door beide landen bekeken kunnen worden.

Nationaal Informatie Instituut (NII)