Orientatie actieplan rehabilitatie oude bauxietmijnen

31 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 31 maart 2018 -Internationale experts hebben zich de afgelopen dagen in Suriname georiënteerd als deel van hun missie om een actieplan op te stellen voor rehabilitatie van uitgemijnde bauxietgebieden in Suriname. Conform het Kali’na&Lokono vonnis van het Inter-Amerikaans Hof voor Mensenrechten.

De delegatie onder leiding van Mark Annandale (milieuwetenschapper en specialist in mijnrehabilitatie en gemeenschapsbosbouw / University of the Sunshine Coast, Australia) heeft woensdag een bezoek gebracht aan minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO).

Minister Dikanwerd bij de ontmoeting vergezeld van onder meer directeur Nielton Grootfaam (Directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen in Suriname, DDOI), Anna Lachman (waarnemend onderdirecteur Ontwikkelingsdienst DDOI / Ministerie RO).

De delegatie werd bij het bezoek bijgestaan door vertegenwoordigers van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS). De VIDS is als Surinaamse counterpart in deze missie door het Bauxiet Instituut Suriname gevraagd om te assisteren bij het opstellen van het actieplan. Ze hebben bij de ontmoeting de bewindsman geïnformeerd over hun missie en het verloop van hun activiteiten.

De missie duurde van zondag 25 tot en met vrijdag 30 maart.

-Bron bericht: Ministerie van Regionale Ontwikkeling-
-Bron foto: www.google.com-