Palmzondag, eerste dag van de Goede Week

25 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 25 maart 2018 – Palmzondag, ook wel Palmpasen genoemd, is de laatste zondag van de vastenperiode (de zondag vóór Pasen), vanouds de tweede zondag van de Passietijd, maar vooral belangrijk als eerste dag van de Goede Week.
Op Palmzondag wordt door christenen de blijde intocht van Jezus Christus in Jeruzalem gevierd.

De benaming ‘Goede Week’ verwijst naar het gegeven, dat de dood dankzij Jezus definitief overwonnen is. Het doel van de Goede Week is de overweging van het lijden en sterven van Christus. De laatste dagen van de Goede Week: Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag- vormen het hoogtepunt van de voorbereiding op Pasen.

In de Sint Petrus en Paulus Kathedrale Basiliek is er vanmorgen een Pontificale Hoogmis van Palmzondag gehouden.
Het schema voor de Goede Week ziet er alsvolgt uit:
OVERZICHT GOEDE WEEK

Bronnen: Wikipedia/R.K Bisdom Paramaribo