President Bouterse ontvangt minister Buitenlandse Zaken Ecuador

7 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

07 maart 2018 – Minister Maria Fernanda Espinosa van Buitenlandse Zaken in Ecuador, heeft een bezoek gebracht aan President Desiré Bouterse en haar surinaamse collega, Yldiz Pollack-Beighle.
Tijdens de ontmoeting, dinsdag 6 februari op het Presidentieel Paleis, hebben de beleidsmakers onder andere stilgestaan bij de onderwerpen milieu en landbouw.

Er is ook gesproken over de noodzaak om blijvend samen te werken in verschillende regionale organisaties waarin Suriname en Ecuador zitten.
“Suriname en Ecuador onderhouden een jarenlange bilaterale relatie, die goed te noemen is. We hebben een aantal overeenkomsten getekend en geloven dat wij in de toekomst de vruchten hiervan zullen plukken”, beklemtoont minister Pollack-Beighle na afloop van het bezoek.

De surinaamse minister geeft verder aan dat door de Ecuadoraanse minister de nadruk is gelegd op de unieke rol die Suriname vervult, als lid van Caricom, CELAC en andere organisaties. Suriname kan daarom een belangrijke brugfunctie innemen als het gaat om regionale vraagstukken.

Een ander belangrijk onderwerp waarover er gesproken is tijdens het gesprek met president Bouterse, is het kandidaatschap van minister Maria Espinosa voor het voorzitterschap van de algemene vergadering van de Verenigde Naties.
“Vanwege onze betrokkenheid, onze bilaterale relaties en het feit dat wij een brugfunctie innemen, is ons gevraagd deze kandidatuur te ondersteunen. Dat zullen we ook zeker doen, omdat wij geloven in de idealen die de minister geprojecteerd heeft”, aldus minister Pollack-Beighle.