President Bouterse verlaat DNA vergadering

1 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

President Desire Bouterse en leden van de regering hebben de DNA vergadering gisterenavond vroegtijdig verlaten. Asiskoemar Gajadien van de VHP fractie maakte opmerkingen die niet in goede aarde zijn gevallen bij de regering.

Het een en ander voltrok zich gisteren tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling. President Bouterse ging in op de vele vragen over het regeringsbeleid in 2018. Gajadien kon zich niet terug vinden in de verantwoording van de president en deed toen de volgende opmerking.

Een punt van orde volgde daarop van Amzad Abdoel van de NDP fractie en wel op het moment dat president Bouterse en daarmee ook de rest van het regeerteam de vergadering verliet. Abdoel vond dat zijn collega aan de andere kant weer eens een stapje te ver is gegaan en dat er een publieke verontschuldiging moet komen op zijn eerder gedane opmerkingen aan het instituut van de president.

De vergadering werd hierna door voorzitter Jennifer Simons verdaagd naar donderdag. De vraag is hoe de sfeer eruit zal zien nadat de vergadering op deze wijze moest worden afgesloten.