President Desiré Bouterse krijgt advies over aanpassingen Kiesstelsel

31 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 31 maart 2018 – De ‘Presidentiële Commissie Evaluatie Kiesstelsel’ heeft advies uitgebracht aan President Desiré Delano Bouterse. In een document wordt het staatshoofd geïnformeerd over de werkzaamheden die de commissie heeft verricht om te geraken tot voorstellen voor het aanpassen van het kiesstelsel.

President Bouterse zei bij het in ontvangst nemen van het document, donderdag, blij te zijn met de inzet van de commissie. Het staatshoofd gaf aan, dat de inzichten en voorstellen verder bediscussieerd zullen worden.

Jules Wijdenbosch, voorzitter van de commissie tevens voormalig president van de Republiek Suriname, zei bij de overhandiging aan de president, dat in het voortraject er presentaties en consultatierondes zijn gehouden met politieke partijen zowel in De Nationale Assemblee als politieke organisaties daarbuiten.
Dit was nodig om goed werk te kunnen leveren voor de Surinaamse samenleving, benadrukte de commissievoorzitter. Behalve de politieke partijen zijn ook andere organisaties en deskundigen gehoord. De inzichten van deze groepen als de voorstellen van de presidentiële commissie zijn vervat in het document.

De presidentiële commissie is door de regering belast met deze taak aangezien politieke organisaties bedenkingen hebben over bepaalde bepalingen in de kieswet.
De commissie bestaat verder uit Edith Tilon, Mr. Maya Manohar, Mr. Ceciel Pinas, Isaak Soerokarso, Raymond Landbrug en Aroon Samdhjawan.

Bron bericht: -Nationaal Informatie Instituut, NII-
Bron foto: -Nationaal Informatie Instituut, NII-