SWM voldoet aan goed functionerend kwaliteitsmanagementsysteem

16 March 2018

In: Nieuws
Comments: 0

 

Vrijdag 16 maart 2018 – De NV Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft een nieuw certificaat ontvangen van Kiwa. Dit betekent dat haar kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan de norm van het NEN-EN ISO 9001:2015.
In 2012 had de SWM zich al gecommitteerd aan de internationale ISO 9001:2008 norm. Nu is het bedrijf volgens de nieuwe ISO norm ge-audit en gecertificeerd.

De SWM is verantwoordelijk voor de winning van ruwwater, productie en distributie van drinkwater tot aan de watermeter bij de klant. De bedrijfsactiviteiten die inhouden het produceren, distribueren en het verkopen van water, vinden op verschillende locaties plaats. Om een gedegen bedrijfsvoering te hebben is een goed functionerend kwaliteitsmanagementsysteem onontbeerlijk.

Het kwaliteitsbeleid van de SWM is erop gericht om betrouwbaar en veilig drinkwater op een duurzame en verantwoorde wijze aan de gemeenschap te leveren. De SWM verbindt zich daarom te voldoen aan wet- en regelgeving die van toepassing is op de drinkwatervoorziening in Suriname. Er wordt gestreefd naar voortdurende verbeteringen van zowel het kwaliteitsmanagementsysteem als de dienstverlening.

Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM)