Bewindslieden bezoeken ‘Adek University Project’

13 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 13 april 2018 – Vice President Ashwin Adhin heeft samen met de ministers van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) en Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinOWC) een oriëntatie bezoek gebracht aan de in aanbouw zijnde studentenwoningen op het complex van de Anton de Kom Universiteit.

In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut geeft de VP aan dat de studentenwoningen, in het bijzonder voor studenten in de buitenwijken en het binnenland, een bijzondere uitkomst zullen zijn. Daarom is er ook invulling gegeven aan de visie van de president om de toegankelijkheid van studenten buiten Paramaribo, mogelijk te maken.

Minister Lilian Ferriër van Onderwijs vindt het opzetten van de studentenwoningen een geweldig initiatief. “Deze campus is heel speciaal en de voorzieningen zijn crème de la crème”, zei de minister. Volgens de bewindsvrouw is het belangrijk voor studenten om hun eigen campus te hebben zodat zij vooral niet ver hoeven te reizen.

Het ligt in de bedoeling om de eerste fase van het project in september 2018 af te ronden zodat de eerste groep studenten hun intrek kan nemen in oktober.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-