Brandstof voor dorpen binnenland

2 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 2 april 2018 – In opdracht van de overheid is het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen begonnen met de distributie van brandstof voor het binnenland. Zondag is er alvast diesel geleverd voor de dorpen aan de Boven Suriname.

Samen met het ministerie van Financiën wordt naarstig gekeken naar een structurele oplossing zodat de bewoners niet verstoken raken van deze basisbehoefte. Vanwege financiële redenen hadden de dorpen voor enige tijd niet de beschikking over elektriciteit.

Het ministerie van NH zal binnen een week met alle relevante actoren nagaan welke knelpunten er nog zijn zodat die gelijk aangepakt kunnen worden. De bewoners van een aantal dorpen hebben aangegeven maandelijks ook een financiële bijdrage te willen leveren om zo de energievoorziening voor hun dorp te helpen garanderen.

– Jennifer Snijders –