Cocaïne onderschept in export container

5 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 5 april 2018 –Meer dan 42 kilo cocaïne is in Paramaribo onderschept, in een container waarin bami en stroop zouden worden geëxporteerd.

De 47-jarige ondernemer Feroskhan Sh. is in deze zaak aangehouden. Hij heeft verklaard de containers bij een verschepingsbedrijf te hebben ingehuurd en niks af te weten van de drugs. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de ondernemer in verzekering gesteld. De drugs zijn in beslag genomen.

De Douanerecherche is op 3 april, bij een controle, gestuit op drugs die verborgen zaten aan de onderkant van twee (2) twintig (20) voet containers.
Tijdens die controle merkten de douaniers dat onder beide containers twee extra balken waren bevestigd. Eén van de balken werd geboord om na te gaan wat erin zat.
Een witte substantie die eruit kwam werd getest, waarna duidelijk werd dat het om cocaÏne gaat.

De containers werden overgebracht naar het Jules Sedney Nieuwe Havencomplex en de narcoticabrigade van het Korps Politie Suriname werd ingeschakeld.

Met behulp van de Brandweer zijn er vier balken verwijderd onder de twee containers.
In de balken, die hol van binnen zijn, waren ijzeren cilinders geplaatst waarin de drugs waren verstopt. In totaal zijn er 44 ijzeren cilinders uit de ijzeren balken gehaald.
De drugs hebben een totaal gewicht van 42.400 gram. Het onderzoek duurt voort.

Klik hier voor de video

Vorige week werd ook bekend dat de douane van België 270,5 kilogram cocaïne, die uit Suriname vertrokken is, in de haven van Antwerpen, heeft onderschept.
De drugs werden achter een dubbele wand van een vriescontainer, die gevuld was met bacoven, aangetroffen. De container was vervoerd op het zeeschip Fort Saint Marie en komt uit een haven van Paramaribo. Er zijn voorlopig geen arrestaties verricht.

-Bronnen: Korps Politie Suriname/Action Nieuws/Crimesite.nl-