Conservation International Suriname doneert aan Matawai

19 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 19 april 2018 – Voor het duurzaam beheer en gebruik van het Matawai gemeenschapsbos, heeft Conservation International Suriname materiaal overhandigd aan vertegenwoordigers van het gebied. Deze schenking heeft alles te maken met eerder gemaakte afspraken tussen CI Suriname en de Matawai gemeenschap.

Het gaat om vier waterpompen, een rijstpelmachine, vijftig stoelen, vijf tafels en een cassavemachine. Het materiaal zal ingezet worden voor de 10 Matawai dorpen.

In zijn speech bedankte kapitein Wilson, CI Suriname voor de samenwerking met de gemeenschap en voor de goederen die op hun verzoek ter beschikking zijn gesteld.
Eunike Alexander-Misiekaba, CI’s projectmanager voor Matawai, sprak ook haar dankwoord uit voor de prettige manier waarop er wordt samengewerkt.

CIS tracht samen met de gemeenschap van Matawai en alle belanghebbenden, duurzame ontwikkelingsmodellen in het gebied te implementeren. Die moeten resulteren in zowel gemeenschapsbewustzijn in duurzaam bosbeheer en bescherming, als in een groene economische ontwikkeling.

-Bron: Conservation International Suriname-