DC Jurel stopt zandtransport in bewoonde gebieden Para

24 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 24 April 2018 – In navolging van zijn collega in Brokopondo heeft ook Districtscommissaris Armand Jurel van Para, per direct alle zandwegen waarlangs mijnbouw concessionarissen hun transporten doen, afgesloten voor vrachttransporten.
Het zwaar verkeer richt schade aan het wegdek en met de regenval ontstaan er op het overgrootste deel van de weg enorme kuilen met modder massa’s.

Kleine voertuigen kunnen moeilijk rijden op de slecht begaanbare weg en buurtbewoners kunnen niet te voet over de weg. Ook de schoolbus en de staatsbus kunnen de weg niet in vanwege de slechte staat.

Met de transporteurs van zand zullen besluiten worden genomen die moeten leiden tot een ordelijk onderhoudssysteem. De Civiel Technische Dienst (CTD) van Para, de Politie en de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst (GMD) zijn in overleg om te komen tot een voorwaarden document waarin transport afspraken zijn vastgelegd.

-Bronnen: ministerie Regionale Ontwikkeling/NII-