Directeur Generaal Rio Branco Instituut op werkbezoek in Suriname

30 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 30 april 2018 – Op uitnodiging van het ministerie van Buitenlandse Zaken, bracht de Directeur Generaal van het Rio Branco Instituut van Brazilië, Ambassadeur Jose Estanislau do Amaral, een ééndaags bezoek aan Suriname.

Dit bezoek dat duurde van 26 tot 27 april, vond plaats in het kader van het samenwerkingsprogramma met en de verdere vormgeving aan het Suriname Diplomatic Institute (SDI).

In februari 2018, is er een Memorandum of Understanding (MOU) voor de samenwerking getekend tussen het Suriname Diplomaten Instituut en het Rio Branco Instituut, door minister Yldiz Pollack – Beighle en de minister van Buitenlandse Zaken van Brazilië, Aloysio Nunes Ferreira.

Op de eerste dag werd de Ambassadeur ontvangen door de minister van Buitenlandse Zaken en heeft vervolgens een druk bezochte lezing verzorgd voor de studenten van het SDI, waarin de carrière van een professionele diplomaat belicht is geworden.

Het bezoek is afgesloten met een werkbespreking tussen de leiding van het SDI en Ambassadeur Amaral, waarin concreet ingegaan is op de randvoorwaarden en de acties die nodig zijn voor de implementatie van de MOU.

Aan het eind van dit bezoek zijn partijen overeengekomen om zowel kennis van en expertise in de geïdentificeerde gebieden van samenwerking met elkaar te delen en samen een plan van actie op te stellen. Ook is het SDI-team uitgenodigd om op korte termijn een bezoek te brengen aan het Rio Branco Instituut in Brazilië.

 

-Bron: ministerie van Buitenlandse Zaken-