Grassalco neemt plantvermeerderings laboratorium in gebruik

18 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 18 april 2018 – Na een intensieve voorbereiding van enkele maanden heeft NV Grassalco op 13 april haar plantvermeerderings laboratorium in Commewijne in gebruik genomen. Het complex zal onder de naam InVitroPlants Grassalco’ opereren.
Met deze investering geeft het Staatsmijnbouwbedrijf verder inhoud aan haar visie om de economie van het land te helpen diversificeren.

Het plantmateriaal dat wordt ontwikkeld op de operatie, is bestemd voor de binnenlandse, regionale en Internationale markt. Om zoveel mogelijk profijt te halen uit dit project, zal ook samengewerkt worden met buitenlandse partners. In dat kader vertoeft momenteel een high profile delegatie van het Frans bedrijf Vitropic in Suriname voor oriëntatie.
De vertegenwoordigers hebben twee dagen uitgetrokken om het laboratorium teinspecteren. Het is belangrijk dat deze voldoet aan Internationale standaarden.

President-Directeur van Grassalco, Sergio Akiemboto, wees er tijdens zijn toespraak op dat met deze nieuwe business unit zijn organisatie inhoud geeft aan haar visie om te helpen de economie van het land te diversificeren. Ook zal ondersteuning worden gegeven aan de agrarische sector in het land. Hij was zichtbaar verheugd dat het lab, na een periode van intensieve voorbereiding, is opgestart en benadrukte hij dat er goed is nagedacht over dit project.

Het is de bedoeling dat later dit jaar het complex, na de complete rehabilitatie en herinrichting, groots wordt geopend. In deze fase start het lab met vijftien werknemers.
Wereldwijd is er een jaarlijkse behoefte van vijf miljard planten. Elk jaar groeit deze hoeveelheid met 20 procent.

-Bron: Afdeling Corporate Image NV Grassalco-