Groeiende interesse voor opleiding tot huwelijksambtenaar

29 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0


Zondag 29 april 2018 – Er hebben zich 68 personen aangemeld voor de opleiding tot huwelijksambtenaren; 34 voor Paramaribo en omliggende districten en 34 voor Nickerie.
De afdeling Religieuze Aangelegenheden (RA) van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) verzorgt jaarlijks opleidingen van verschillende huwelijksambtenaren.
De voordrachten voor training zijn bestemd voor verschillende religieuze organisaties in de samenleving. Het huwelijk is voor alle religieuze instanties, één van de belangrijkste onderdelen binnen de religie. Alle groeperingen hebben dan ook behoefte aan de opleiding.

Het minimale aantal deelnemers om een opleiding te kunnen starten is 25, waarbij elke organisatie voordrachten kan doen. Wanneer er voldoende geregistreerden zijn, worden de nodige voorbereidingen getroffen voor het verzorgen van de opleiding zelf.
Die duurt ongeveer twee (2) weken, zowel voor het theoretisch als praktisch gedeelte. Hierbij worden de deelnemers vaardigheden bijgebracht, die zij dienen te kennen bij het sluiten van een religieus huwelijk. Na een succesvolle afronding mogen zij hun certificaat ontvangen. Zij worden dan erkend en ingeschreven in het openbaar register als huwelijksambtenaar.

-Bronnen: ministerie van Binnenlandse Zaken/ Google-