JusPol minister Getrouw op kennismakingsbezoeken

11 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 11 april 2018 – Minister Stuart Getrouw van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol), is deze week gestart met kennismakingsbezoeken aan diverse dienstonderdelen van het ministerie.

Dinsdag heeft de bewindsman een bezoek gebracht aan het Openbaar Ministerie (OM), bekend als het parket van de Procureur-Generaal aan de Limesgracht, waar hij kennis heeft gemaakt met de verschillende officieren van justitie, diensthoofden en het overige personeel. De bewindsman maakte meteen zijn verwachting kenbaar aan het personeel van het OM. “Eén van mijn beleidsprioriteiten is de veiligheid zoveel mogelijk te brengen naar beheersbare proporties in de samenleving en om daartoe te geraken maakt u van het OM, deel van uit”, zei de minister aan de diensthoofden en officieren.

Enkele officieren vroegen aandacht van de minister voor de invulling van openstaande posten voor de beveiliging van de officieren. De kwestie rond de beveiliging van de officieren speelt sinds vorig jaar, maar de invulling van openstaande posten laat nog op zich wachten. Er is ook aandacht gevraagd voor de benoeming van een tweede Advocaat-Generaal en het regelen van enkele elementaire randvoorwaarden.
De bewindsman gaf aan aandacht te zullen besteden aan de zaken. Hij deed een beroep op de het personeel om degenen die belast zijn met het voorbereidend onderzoek van strafbare feiten te blijven ondersteunen.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut, NII-