Kunstproject voor kinderen met een beperking in Frans-Guyana

3 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 3 april 2018 – Readytex Art Gallery houdt donderdag de vierde Thursday-Night-Feature (TNF) voor dit jaar. Deze aanstaande TNF belicht een mooi project in Frans-Guyana waarbij de kunstenaars Rinaldo Klas en Leonnie van Eert betrokken waren.
Het betreft een project in Cayenne, geïnitieerd door EMEGA, een organisatie in Frans-Guyana met als doel kinderen met een beperking te helpen integreren in de maatschappij.

Rinaldo werkte met een groep van 10 kinderen van ongeveer 14 jaar oud, allen met een lichte verstandelijke beperking. Onder zijn begeleiding creëerden de jongeren gezamenlijk een groot masker dat op een lange stok buiten in de wind geplaatst werd.
Nadat het grote masker af was, tekenden de jongeren elk nog een eigen masker op papier.
Leonnie werkte met een groep van 9 autistische kinderen in de leeftijden tussen 7 en 12 jaar. De kinderen maakten vogels van keramiek en op een achtergrond van doek schilderden ze gezamenlijk een ‘winderige’ lucht. Hier werden de vogels van klei op bevestigd. Ook maakten de kinderen vrolijk beschilderde vogelhuisjes van petflessen die buiten in de wind werden opgehangen.

De participatie van Rinaldo Klas en Leonnie van Eert is behalve door EMEGA en partners en Readytex Art Gallery in Suriname, mede mogelijk gemaakt door de Franse ambassade in Paramaribo en kunstenaar John Lie A Fo, die in Frans Guyana woont.

Op de TNF van donderdag 5 april delen de kunstenaars in een presentatie hun ervaringen tijdens dit bijzondere project in Frans-Guyana met het publiek.
Readytex Art Gallery is op deze avond geopend van 19:00 –21:00 uur, en de presentatie begint om 19:30 uur. Het publiek kan op deze avond ook genieten van alle andere kunstwerken die in de overige ruimten van de galerie geëtaleerd staan.

Bron bericht: -Readytex Art Gallery-
Bron foto: www.google.com