N.V EBS: klant kiest zelf hoe maandelijkse rekening te betalen

19 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 19 april 2018 – De N.V EBS benadrukt dat er landelijk 15 incassokantoren en dienstencentra zijn waar de klant terecht kan om zonder extra kosten de maandelijkse stroomrekening te betalen.

Middels een persbericht reageert de EBS op klachten uit de samenleving, dat bij het betalen van de stroomrekening er SRD 5 extra in rekening wordt gebracht.

 

Om haar klanten, in gebieden waar zij nog geen incassofiliaal heeft, tegemoet te komen overweegt de EBS om een samenwerking aan te gaan met “thirdparties” om betaaldiensten aan te bieden. Maar, het blijft een vrijwillige keuze van de klant om gebruik te maken van een dergelijke betaaldienst.

 

Het extra bedrag van SRD 5 dat in rekening wordt gebracht behoort niet tot de stroomrekening van de klant en is ook niet bestemd voor de EBS. Het zijn de administratieve kosten die een betaalbedrijf de klant in rekening brengt voor de dienst die een klant afneemt bij zo een betaalbedrijf.

 

De EBS attendeert de klant erop om, indien zij geen extra kosten wil betalen, de maandelijkse rekening nog steeds kan betalen via één van de EBS incassokantoren en dienstencentra die vermeld staan op de EBS website.

Verder zijn er ook betaalmogelijkheden zoals betalen via de pinpas, online banking, automatische overschrijvingen en bankinhoudingen.

De klant kiest zelf welke mogelijkheid deze wenst te gebruiken.

 

-Bron: N.V Energiebedrijven Suriname-