Naipal: “Milieuwet noodzakelijk voor Suriname”

15 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 15 april 2018 – Suriname doet er goed aan om spoedig over te gaan tot het invoeren van een algemene milieuwet. Sieuwnath Naipal, hoogleraar Klimaatverandering en Water aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname, onderstreept het belang daarvan. Hij vindt ook dat er in die wet een specificatie voor bescherming van de kust en mangrove, moet worden opgenomen. De overheid zou snel moeten handelen.
De problemen die voortvloeien uit klimaatverandering laten niet op zich wachten en zijn vaak niet te overzien, zegt Naipal.

Klik hier voor de video.

Op 26 februari heeft de afdeling Coördinatie Milieu, van het kabinet van de president, een actoren-dialoog over het milieu georganiseerd. Het doel was om meer input te krijgen om te komen tot een algemene milieu wet voor Suriname.

-Verslaggever: Cedric Spier-
-Camera: Gregory Wijngaarde-