Nieuwbakken JusPol minister gaat aan de slag

7 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 7 april 2018 – Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft vrijdag officieel het beheer van dit department overgenomen, uit handen van minister Mike Noersaliem van Binnenlandse Zaken. Dit gebeurde in bijzijn van de directeur van Justitie en Politie, Marianne Chin a Fat en de directeur Operationele Diensten, Lucretia Redan.

Na de officiële plechtigheid maakte de minister kennis met de directie, staf en het overig personeel van het ministerie. Getrouw werd met een daverend applaus verwelkomd op het departement.

De minister maakte na overleg met de directie en staf direct kennis met het personeel en sprak hen kort toe:
Het is voor mij een hele eer om met u te zijn. Vanaf een afstand heb ik bepaalde zaken mogen waarnemen en aanhoren. Het is mij gebleken dat het u tot nog toe gelukt is om een goede job te doen. Van u verwacht ik hetzelfde de komende periode. Samen zullen wij de gestelde doelen halen.
Ik ga voor een open communicatie. De samenwerking met u zal er te allen tijde zijn en indien er zaken zijn welke onder mijn aandacht gebracht moeten worden dan gaan we ervoor. Ik sta open voor een ieder. In de nabije tijden zult u me vaker zien bij u op de kamer”, aldus minister Getrouw aan het JusPolpersoneel.

Minister Getrouw is op woensdag 4 april door President Desiré Bouterse beëdigd.
Hij volgt gewezen minister Ferdinand Welzijn van HI op, die waarnam bij Justitie en Politie.

-Ministerie van Justitie en Politie-