OAS Campagne roept op tot veiligheid in voertuigen

21 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 21 april 2018 – De Organisatie van Amerikaanse lidstaten (OAS) is gestart met een campagne om consumenten te informeren over de veiligheid in voertuigen.
De schade veroorzaakt door ongelukken bij auto’s, fietsen en motorfietsen kan worden verminderd door het nemen van de juiste preventieve maatregelen, met behulp van de verplichte veiligheidsvoorzieningen, zoals veiligheidsgordels, helmen en lichten.

Het Consumer Safety and Health Network en haar lidstaten informeren u graag over het juiste gebruik van veiligheidsapparaten in uw voertuig.
1. Het gebruik van veiligheidsvoorzieningen voor auto’s en fietsen of motorfietsen veiligheidsuitrusting kan cruciaal zijn in geval van een ongeluk en kan het risico op ernstige verwondingen verminderen.
2. Verkopers moeten u informatie over de veiligheid van het voertuig verstrekken vóór aankoop. U moet het lezen en de instructies zorgvuldig opvolgen.
3. Baby’s en kinderen hebben een kinderbeveiligingssysteem nodig geschikt voor hun leeftijd, grootte en gewicht.
4. Als consument zou u gecertificeerde goederen moeten kiezen die voldoen aan de nationale en internationale veiligheid standaarden
Als consument moet u altijd formeel kiezen voor verhandelde goederen om uw rechten te beschermen in geval dat product defect is.

-Bronnen: OAS/NII-