Oud-ambassadeur Ike Antonius geeft leiding aan Investsur

25 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 25 april 2018 –Investsur, hét orgaan dat zich zal bezighouden met het faciliteren van investeringen, staat onder leiding van oud-ambassadeur Ike Antonius.
De regering ziet de opzet van deze werkarm als zeer noodzakelijk om investeringen te helpen aantrekken. De Raad van Toezicht die een zittingstermijn heeft van twee jaar, is op 23 april door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, benoemd.

De regering verwacht veel te hebben aan de inzichten en deskundigheid van deze raad.
Met Investsur als de nieuwe investeringspoot voor de overhead zijn alle andere ”investment promotions” tot stilstand gebracht.

In zijn redevoering zei Antonius het als bijzonder te ervaren dat Investsur nu van start kan gaan. Hij gaf aan dat success alleen mogelijk is door samen te werken met alle relevante actoren. Als leidraad voor Suriname dient het Ontwikkelingsplan waarbij diverse sectoren in beeld zijn gebracht, zegt Antonius. De directeur sloot zijn toespraak af door te zeggen, dat Suriname rijk is aan natuurlijk kapitaal. Dit moet omgezet worden in menselijk en productief kapitaal.

Minister Hoefdraad verwacht dat de werkarm binnenkort ook door president Desiré Bouterse zal worden ontvangen zodat hij met de deskundigen van gedachten kan wisselen. De technische assistentie van de Inter American Development Bank (IDB) en de Wereldbank is ingeroepen om Suriname in het proces te helpen.
Binnen de Islamic Development Bank (IsDB) groep is er nog een aantal organisaties waarvan Suriname lid moet worden. Dit met het oog op het promoten van nog meer investeringsmogelijkheden.

De Raad van Toezicht bij Investsur bestaat uit Iris Sandel (Financiën/voorzitter), Dave Abeleven (NH), Glenn Piroe (Arbeid), Wilgo Bilkerdijk (bedrijfsleven), Djajenti Hindori (bedrijfsleven), Michael Miskin (vakbeweging) en John Defares (vakbeweging).

-Bron: ministerie van Financiën –