Padvinders op bezoek bij beleidsmakers op st. Jorisdag

24 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 24 april 2018 – Wereldwijd hebben padvinders gisteren, 23 april st. Jorisdag herdacht. In verband hiermee heeft een delegatie van de scouting Suriname een bezoek gebracht aan de president van Suriname, ZE Desiré Delano Bouterse, de vice president, Michael Ashwin Adhin en de minister van Sport en Jeugdzaken, Lalini Gopal.

De jongeren hebben de beleidsmakers allemaal een Fayalobibloem overhandigd als goede daad op deze dag. De gezagdragers spraken allemaal lovende woorden uit aan de jongeren om het padvinderswerk dat gedaan wordt in ons land. President Bouterse sprak een speciaal woord van dank uit aan de leiding van deze jongerenorganisatie voor het onbaatzuchtige werk dat wordt geleverd. De padvinders leveren volgens de president een bijzondere bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren in ons land.

Klik hier voor de video

Het verhaal van SintJoris en de Draak gaat over de held Sint Joris die bij Scouting wereldwijd ieder jaar herdacht wordt. Sint Joris heeft eeuwen geleden een draak verslagen. Deze draak tiraniseerde de hele gemeenschap en iedereen was bang voor hem.
Alle ridders van het land werden gevraagd om deze draak te doden maar geen van ze durfde die uitdaging aan te gaan. Niemand durfde behalve een eenvoudige jongeman, genaamd Joris. Zijn liefde voor zijn medemens en de drang om een goede daad te verrichten en zijn mede mens te dienen hebben hem overtuigd om deze uitdaging aan te gaan. Hij was echter geen ridder en met een geleend paard, zwaard en schild trok hij ten strijde tegen deze draak. Het werd een bloedige strijd waar hij uiteindelijk die draak heeft verslagen. Dit tot grote vreugde van de gemeenschap. Als waardering werd hij door de koning van dat land tot ridder geslagen. Vanaf toen werd hij Sint Joris genoemd en wordt dit elk jaar herdacht.

-Bronnen: NII/Boy Scouts Suriname-