Pater Gerard Geyskens (78) overladen

27 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 27 april 2018 – Na een lange strijd tegen ziekte heeft pater Gerard Geyskens woensdag het tijdelijke met het eeuwige verwisseld.
Hij heeft in augustus vorig jaar zijn missie in Suriname afgesloten en keerde voorgoed terug naar België.

Pater Gerard arriveerde op 26 juli 1988 in Suriname en werd aangesteld als pastoor van de H.-Driekoningenparochie, wat hij tot aan zijn vertrek is gebleven.
Hij was ook vele jaren lid van de Priesterraad en het College van Consultoren bij het RK Bisdom Paramribo.

Pater Gerard is geboren op 18 juni 1939 te Ellikom, België, en is priester gewijd op 10 juli 1966 te Meeuwen, België, door kardinaal Jozef Cardijn.
Daarvóór had hij van 1962 tot 1966 zijn theologiestudie gedaan aan de Universitas Gregoriana te Rome.
Pater Gerard was dus lijfelijk aanwezig in Rome tijdens het Tweede Vaticaanse Concilie, iets waar hij heel geanimeerd over kon vertellen.
Van 1966 tot 1978 was hij werkzaam als pastoor in het Bisdom Logroño in Spanje, waar hij zijn vloeiendheid in het Spaans heeft opgedaan.

“Wij zijn Onze Lieve Heer dankbaar dat Hij de kerk in Suriname heeft begenadigd met de persoon, het leven en werken van pater Gerard, en wij bidden dat Hij hem nu de bekroning van zijn leven onder ons mag geven door hem op te nemen in de gelukzaligheid van het hemels paradijs”, schrijft het RK Bisdom in een persbericht.

-Bron: RK Bisdom/ Foto’s: google-