Regering levert deel government take tijdelijk in

16 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 16 april 2018 – Na spoedoverleg, zondag, is bepaald dat een deel van de government take tijdelijk wordt ingeleverd.
Op grond van de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten, die hebben geresulteerd in aanvallen van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk op Syrië, is er een drastische verhoging geweest van brandstofprijzen op de wereldmarkt.
Dat is ook te merken in Suriname. Daarom is, In opdracht van president Desiré Bouterse, het ministerie van Financiën nagegaan hoe de samenleving tegemoet te komen.

De prijs van Unleaded, die in eerste instantie SRD 6,77 zou zijn (een verhoging van SRD 0,34 per liter) is vanwege interventie van de regering teruggebracht naar een bedrag van SRD 6.60. De overheid komt nu in met 17 cent voor elke liter Unleaded, omdat de plotselinge verhoging was het hoogst op Unleaded. De nieuwe prijzen zijn SRD 6.60 per liter Unleaded, SRD 6.25 per liter Diesel en Super Unleaded kost SRD 6.74 per liter.

In een verklaring vraagt minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme , begrip van de samenleving en meldt dat de regering er alles aan zal doen om de situatie draaglijk te houden, waarbij tegelijkertijd verantwoord zal worden omgegaan met de schaarse middelen van de overheid.

Op de samenleving wordt ook een dringend beroep gedaan om als nooit tevoren zuinig om te gaan met brandstof. Dit zal ervoor zorgen dat de overheid minder hoeft in te komen waardoor er meer geld besteed kan worden aan de ontwikkeling van Suriname.

-Bronnen: minister van Handel, Industrie en Toerisme/Nationaal Informatie Instituut-
-Foto:www.google.com-