Regeringsdelegatie brengt werkbezoek aan Boven Suriname Gebied

21 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 21 april 2018 – Een regeringsdelegatie, onder leiding van minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen heeft eerder deze maand een werkbezoek gebracht aan het Boven-Suriname gebied in het district Sipaliwini.

Tijdens deze werkbezoeken worden er vergaderingen (krutu’s) belegd waarbij elk van de aanwezige ministeries de gelegenheid krijgt om met de lokale bevolking over hun noden te praten en oplossingen aan te dragen om de problemen te verhelpen.
Daarnaast zijn er ook veldorientaties, waarbij de bewindslieden en hun staf zich persoonlijke kunnen oriënteren over de actuele situatie betreffende hun beleidsgebied. Ook is er een data verzamelingsaspect aan deze bezoeken verbonden, waarbij de afdeling Planning en Monitoring van de ministeries de gelegenheid krijgen om rechtstreeks vanuit het veld data te verzamelen welke cruciaal zijn bij de beleidsformulering.

Het optrekken van verschillende ministeries tijdens werkbezoeken is onderdeel van de strategie van de regering voor kosten besparing en beheersing door het samen optrekken en de doelstelling om multidisciplinair issues aan te pakken.

De delegatie bestond uit minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (BIZA), distrikstcommissaris, Yvonne Pinas, vertegenwoordigers van de ministeries van NH, MinowC, BiZa en RO, volksvertegenwoordigers Silvana Afonsoewa, Frederick Finisie en Erwin Linga en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven.

-Bron: ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen-