RGD opent afdeling ‘Community Health’

4 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 4 april 2018– De afdeling ‘Community Health’ van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst, RGD, is vanaf 29 maart een feit.

Het doel van deze afdeling is het verbeteren van de gezondheidsdiensten gericht op populaties en hun omgeving. Ook zal er gezorgd worden voor preventie van ziekten, dat de zorg dichtbij is van huis en voor effectieve, efficiënte en gelijkwaardige sociaal-cultureel acceptabele gemeenschapsgerichte gezondheidsdiensten.
De diensten van de afdeling zijn verder gebaseerd op universele toegang, gemeenschapsparticipatie en oriëntatie en multi sectorale aanpak, tegen een betaalbare prijs.

De waarnemend algemeen directeur van de RGD, Edwin Noordzee gaf tijdens de opening aan dat het de bedoeling is om voornamelijk preventief onderzoek te verrichten op de afdeling.

Drs. Aloysius Koendjbiharie, coördinator van de afdeling Community Health, gaf tijdens zijn toespraak aan dat het oprichten van de afdeling een noodzaak was. Ook is hij de mening toegedaan dat er meer condities gecreëerd moeten worden om de gezondheid van de gemeenschap te bevorderen.

Yitaldes Gebre, vertegenwoordiger van de PAHO/WHO in Suriname, feliciteerde de gemeenschap met dit heugelijk feit.

De volgende stap is het afleggen van veldbezoeken, waarbij de nadruk zal worden gelegd op het verspreiden van awareness. Partnership development voor het vergroten van het netwerk, surveillance en educatie zijn ook enkele zaken die aandacht zullen krijgen in het vervolgtraject.

Bron bericht: Ministerie van Volksgezondheid