Scheidende minister Peneux verlaat MinOWC goedgezind

5 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 5 april 2018 – Robert Peneux is vanaf de benoeming van de nieuwe minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, niet meer belast met die functie.
De scheidende minister zegt het ministerie goedgezind achter te laten en heeft geen slechte herinneringen aan zijn periode als bewindsman.

Peneux trad aan op woensdag 12 augustus 2015 en kreeg onlangs eervol ontslag van president Desiré Bouterse. Tijdens zijn periode in functie heeft de minister aan het boeg gestaan van verscheidene ontwikkelingen binnen het onderwijs. Voor hem was de hervorming, en hiermee verbetering van het onderwijsproces, belangrijk. Dit in lijn met zijn voorganger, Ashwin Adhin, en het regeerakkoord.

Enkele belangrijke hervormingsmomenten zijn de aflevering van de eerste groep afgestudeerden van de opleiding ICT in Education in 2017, de verschillende ontwikkelingen rond de Basic Education Improvement Program (BEIP), herstructurering van het IMEAO, standaardisatie van de opleiding Logopedie en vorderingen rond de instelling van de Suriname National Training Athority voor hervorming van het beroepsonderwijs.

-Bron: Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur-