Situatie gezondheidszorg “not bad”; ligdagtarieven moeten wel omhoog

25 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 25 april 2018– Ondanks de financiële uitdagingen die Suriname heeft, is het algemeen beeld van de gezondheidszorg goed te noemen. Dit zegt minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Naar eigen zeggen stapt hij in een rijdende trein en dienen zaken nu uitgevoerd te worden.

Klik hier voor de video

Manodj Hindori, voorzitter van de Nationale Ziekenhuis Raad, vindt evenwel dat de ligdagtarieven die de ziekeninstellingen krijgen van het Staatsziekenfonds, verhoogd moeten worden. Hij gaat in op de huidige situatie van het st. Vincentius ziekenhuis, waaraan hij leiding geeft.

Klik hier voor de video

Elias, die ook lid was van de Nationale Ziekenhuis Raad, zegt bekend te zijn met deze kwestie. De minister is van mening dat er een evaluatie moet plaatsvinden over de huidige ligdagtarieven, zodat de juiste maatregelen getroffen kunnen worden.

Klik hier voor de video

-Verslag: Cedric Spier, STVS Journaal/Camera: Gregory Wijngaarde

-Bron foto: google-