SRD 200.000 schade aan buizen Mangolaan

18 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 18 aril 2018 – Vandalen hebben een aantal kunststofbuizen aan de Mangolaan, in brand gestoken. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) is momenteel bezig met werkzaamheden aan het wegdek, waarbij ook rioleringsbuizen worden aangelegd.
De politie is ingeschakeld voor onderzoek, maar heeft nog geen aanwijzingen.

Waarnemend onderdirecteur Droge Civieltechnische Werken bij het ministerie van OWT&C, Awinash Dewoe, laat het Nationaal Informatie Instituut (NII) weten dat een hoeveelheid kunststofbuizen die bekend staat als PE-buizen pas waren aangevoerd en afgedekt met geo-textiel en in de afgelopen nacht omstreeks 03.00 uur is afgebrand.
Hoe de brand is uitgebroken of gesticht, moet nog worden onderzocht door de politie.

Het gaat hierbij om 9 kunststofbuizen met een diameter van 80 centimeter en 4 buizen met een diameter van 60 centimeter. De buizen waren goed voor de aanleg van 70 meter aan riolering. De totale waarde van deze buizen had een waarde van SRD 200.000.

Het is de eerste keer dat er bij civieltechnische werkzaamheden door het ministerie brand is gesticht. Er is wel een construction allrisk-verzekering afgesloten.
Het werk gaat gewoon verder, aangezien er nog genoeg buizen op voorraad zijn, want slechts een deel is in vlammen opgegaan, meldt de waarnemend onderdirecteur droge civieltechnische werken.

-Bronnen: ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie/NII-