Statistiek Commissie geinstalleerd

25 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 25 april 2018 – Minister Hoefdraad van FinanciĆ«n heeft op 23 april de Statistiek Commissie geĆÆnstalleerd. Het hebben van statistieken is van belang wil men het land tot ontwikkeling te brengen. De geĆÆnstalleerde commissie ziet hij daarom als een goed team om het werk binnen het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) naar grotere hoogten te tillen.

Hoewel er de afgelopen periode vooruitgang is geboekt is de minister van mening dat er nog veel werk aan de winkel is. Het ABS is momenteel druk bezig met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Unicef, het Multiple Indicator Cluster Survey (MICS 6) uit te voeren.

De rol van het ABS is groot. Dit orgaan is niet weg te denken bij onder meer de rapportage van Suriname voor de sustainable development goals van de Verenigde Naties. Er ligt een goed traject voor de boeg om het bureau verder te versterken. Zonder goede economische statistieken kan het land geen markt hebben en zal Suriname niet in staat zijn een sociaal programma uit te voeren.

De Commissie wordt voorgezeten door Marlene Troenosetro (Financiƫn), Saira Jaganhier-Andoelrahman (CBvS), Dayenne Wielingen-Verwey (VSB), Glynis Darmohoetoemo (ASFA), Rodney Sommandas (vakbeweging), Joyce Blokland (vakbeweging), Sheila Ketwaru-Nurmohamed (NGO), Manon Sanches (ADEK) en Reynold Simons (SPS).

-Bron: ministerie van FinanciĆ«n –