Stem samenleving belangrijk bij verkiezing ‘Entrepreneur & Manager of the year’

14 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 14 april 2018 – De Surinaamse samenleving wordt betrokken bij de Entrepreneur & Manager of the year verkiezing. Het idee achter het concept is dat ook de samenleving deelgenoot is van ondernemingen en managers hun functioneren.
Ze kunnen op basis daarvan hun favoriet, hetzij vrouw hetzij man, waarderen, door ze op te geven voor deze wedstrijd. Het is vooral een concept dat is toegepast op een recent programma in Nederland: ‘The Other Businessman’.
Organisatoren Winston Lieveld en Ruth Sinkeler zijn ervan overtuigd dat het in Suriname zal aanslaan. In deze is het de stem van het volk die meetelt naast die van de vakjury.

Het geheel is een online verkiezingsstrijd; betekent dat via facebook de samenleving een onderneming en manager zal moeten nomineren tot 15 april, 00.00u.
Vanaf maandag 16 april, een week lang, zal de organisaties, nagaan of de genomineerden voldoen aan de criteria. De volgende stap is: een stemmingsformulier, waarop de genomineerden staan; de samenleving kan opnieuw tot 1 mei, haar stem uitbrengen op de beste. Van hieruit gaan 3 managers en 3 ondernemingen door naar de finale ronde.
In mei worden de ondernemingen en managers belicht en ook dan zal er gestemd moeten worden, zegt de organisatie in gesprek met STVSverslaggever Xaviera Arnhem.

De vakjury komt pas bij de top 3 in, om hun stem uit te brengen op 15 juni, onder toezicht van een notaris, nadat de managers zich hebben gemotiveerd en gepresenteerd.

Melvin Tjoe Nij, oprichter van the Other Businessman en Rodney Leysner (The Other Businessman 2014) zijn alvast twee juryleden die zijn aangetrokken voor deze verkiezing.
Op de avond van 16 juni, tijdens de verkiezing, is er een laatste stemming: aanwezigen in de zaal kunnen dan ook stemmen na de persoonlijke presentaties van de top 3 genomineerden.

De notaris telt de vakjury’s uitslag en die van het publiek dat via facebook heeft gestemd. De persoon met de meeste votes wordt dan uitgeroepen tot de eerste Entrepreneur & Manager of the year 2018, in Suriname.
Momenteel zijn ruim 60 ondernemingen en managers genomineerd.

Er kan genomineerd worden tot 15 april, 00.00 via onderstaande link: https://goo.gl/forms/9UmAAupBqRlYJMsr1

Meer informatie is te vinden op de facebookpagina: https://www.facebook.com/EMoftheyearSuriname/

-Verslaggever: Xaviera L. Arnhem/STVS-