Suriname nog steeds veilig toerisme land

20 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 20 april 2018 – Suriname is vergeleken met andere landen in de regio, nog steeds één van de veiligste toeristische plekken. De primaire taak van de overheid is onder andere de algehele veiligheid in het land te garanderen. Binnen het Toerismebeleid van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme staat veiligheid binnen het kader van alle 3 beleidsgebieden hoog op de agenda.

In een persbericht spreekt het ministerie haar afkeuring uit, over hetgeen zich vorige week heeft voorgedaan op weg naar Langatabiki, waarbij zowel Surinamers als toeristen hardhandig zijn aangepakt. Ook is afkeurenswaardig de wijze waarop het incident is weergegeven in de diverse media.

Minister Stephen Tsang geeft desgevraagd aan, dat hij samen met zijn collega’s van Defensie en Justitie en Politie alle mogelijkheden bekijkt om meteen de surveillance op te voeren, zodat het veiligheidsgevoel bij zowel Surinamers als toeristen gewaarborgd blijft.
Vermeldenswaard is, dat een toerist bij het kiezen voor een toeristische bestemming zich laat leiden door een aantal zaken, waaronder veiligheid in het land en criminaliteitscijfers.

-Bron: ministerie van Handel, Industrie en Toerisme-