Toren Majoor Henry Fernandes vliegveld tijdelijk gesloten

27 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 27 april 2018 – De verkeerstoren van het Majoor Henry Fernandes vliegveld in Nickerie is tot nader order gesloten.
Minister Patrick Pengel van Openbare Werken Transport & Communicatie heeft dat tijdens zijn werkbezoek besloten, omdat de toren zich momenteel in een dusdanige staat bevindt.

“Het is onverantwoord om in deze situatie nog personeel verder onder te brengen voor het uitoefenen van hun taken” zegt de minister.
De bewindsman was zeer onder de indruk van de wijze waarop de luchtverkeersleiders toch hun werk hebben gedaan. “Echter kan het zo niet verder gaan”.
Minister Pengel gaf aan dat er alles wordt gedaan om de economische activiteiten toch verder voortgang te laten vinden. Tegelijk heeft het ministerie de verantwoordelijkheid om voor een goede accomodatie te zorgen voor het personeel.

Het Majoor Henry Fernandes vliegveld handeld per week maximaal 2 vluchten af. Momenteel wordt samen met de leiding van de luchtvaartdienst gekeken naar de beste oplossing om toch nog in de behoefte te kunnen voorzien.
Door het sluiten van de toren zou bijvoorbeeld het vliegveld als airstrip kunnen dienen. Daar wordt nog met de luchtvaart waakhond Casas en de luchtvaartdienst naar gekeken.

-Bron: ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie-