Vaccinatieweek 21-28 april 2018

24 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 24 april 2018 – De vaccinatieweek in de Amerika’s, die dit jaar op 21 april is gestart, is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis waaraan alle PAHO lidlanden, waaronder Suriname, mee doen.
Vanaf de start van de eerste vaccinatieweek in 2002 zijn er meer dan 700 miljoen mensen gevaccineerd tegen verschillende ziekten.
Vaccinaties zorgen ervoor dat men een bepaalde ziekte niet meer kan oplopen.
Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe minder de kans op uitbraken en hoe beter beschermd een samenleving is.

Klik hier voor een video van PAHOTV

Hoewel het vaccinatie programma in Suriname vooral gericht is op de bescherming van het jonge kind, zijn er ook vaccinaties die speciaal bestemd zijn voor volwassenen.
Een daarvan is de griep vaccinatie, die elk jaar beschikbaar wordt gemaakt voor personen boven de 60 jaar, strategische groepen en personen die leiden aan chronische ziekten, zoals suikerziekte en hoge bloeddruk.

Tijdens de vaccinatieweek, die duurt tot en met 28 april, worden activiteiten uitgevoerd die bedoeld zijn om de vaccinatie dekking te verhogen. Dit geschiedt door het verstrekken van informatie met het oog op het stimuleren van bewustwording en het daadwerkelijk vaccineren van volwassenen in het bijzonder kinderen die een achterstand hebben in het vaccinatieschema.
Met dank aan internationale organisaties zoals PAHO/ WHO en UNICEF en onze gezondheidswerkers kunnen onze kinderen, overal in Suriname, beschermd worden door vaccinaties.

-Bronnen: NII/Foto’s: paho.org-