Verschillende delen Suriname blank door zware regenval

2 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 2 april 2018 – Verschillende buurten zijn door de regenbuien, die al zondag begonnen, ondergelopen. Bij sommige burgers drong het water zelf de huizen binnen. Niet alleen Paramaribo had te kampen met wateroverlast maar ook de districten zoals Para, Saramacca en Wanica het geval.

De oorzaak van de slechte afvoer van het water is onder andere te wijten aan de dichtbegroeide goten in verschillende omgevingen, maar ook aan nonchalante burgers die slordig omgaan met hun afval.

Volgens de Metrologische Dienst kan Suriname de komende tijd nog meer neerslag met winstoten verwachten; het is de regentijd. De wind varieert tussen noordoost en oost, met snelheden tussen 0 en 25km/u. Af en toe is er een toename in snelheid; ook kort vóór en tijdens buien, soms tot 35km/u, meldt de Meteorologische Dienst.

– Jennifer Snijders / meteorologische dienst –