Vijf nieuwe ministers in regering Bouterse/Adhin

4 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 4 april 2018 – Stephen Tsang, Lilian Ferriër, Lekhram Soerdjan, Lalini Gopal en Stuart Getrouw, de nieuwe captains in het ministersteam van de regering Bouterse/Adhin.

President Desiré Delano Bouterse heeft vandaag vijf (5) nieuwe ministers beëidigd:
Stephen Tsang – minister Handel en Industrie
Lilian Ferriër – minister Onderwijs, Wetenschap en Cultuur
Lekhram Soerdjan – minister Landbouw, Veelteel en Visserij
Lalini Gopal – minister Sport en Jeugdzaken
Stuart Getrouw – minister Justitie en Politie

De nieuwe minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, wordt op een later tijdstip beedigd; hij is nu uitlandig. De oud-minister van dit departement, Patrick Pengel wordt de nieuwe bewindsman bij Openbare Werken, Transport en Communicatie.

Tijdens een persconferentie gaf president Bouterse de journalisten mee dat dit de laatste reshuffling van het ministersteam is, op weg naar het verkiezingsjaar 2020.

Stephen Tsang was parlementslid namens de NDP; Lilian Ferriër is kinderpsycholoog en bekend als voorvechter van Kinderrechten; Lekhram Soerdjan was DNAlid namens oppositiepartij VHP. Hij heeft zijn lidmaatschap opgezegd voor het ministerschap.
Lalini Gopal was beleidsadviseur op het ministerie van Sport en Jeugdzaken onder leiding van toenmalige minister Faizal Abdoelgafoer en Stuart Getrouw was politieambtenaar, hoofd Airline Security bij Surinam Airways (SLM) , airport security officer bij Airport Management Ltd. en voor het huidige ministerschap werkte hij als legal officer bij de Stichting Volkskredietbank. Antoine Elias is de directeur van het Mungra Medisch Centrum in Nickerie.

De vetrekkende ministers zijn Ferdinand Welzijn (HI en JusPol ad interim), Robert Peneux (Onderwijs), Soeresh Algoe (LVV), Joan Dogojo (Sport en Jeugdzaken), Jerry Miranda (Openbare Werken).

-Ashna Phoelsingh/Carlos Lindveld (STVS)
-Foto’s: Suriname Herald/Suriname Mirror Blogspot-