Volksgezondheid zal Cubaanse artsen aantrekken

22 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 22 april 2018 – Er zullen Cubaanse artsen worden aangetrokken voor de ziekenzorg in gebieden buiten Paramaribo. Dit zei minister Antoine Elias van Volksgezondheid tijdens zijn eerste werkbezoek aan de districten in het Westen.
De Cubanen zullen voornamelijk worden ingezet in Coronie. Daar zal een klein hospitaal worden ingericht voor hulpverlening aan de plaatselijke bevolking. De hulpverlening is niet optimaal door het gebrek aan artsen. Daaraan wil Elias een eind maken. Ook in andere delen van het land zullen Cubaanse artsen worden ingezet.

Aangezien er een tekort is en Surinaamse artsen ook minder happig zijn op een betrekking buiten Paramaribo, is er geen keus. Maar de deur wordt nog altijd opengehouden voor Surinaamse krachten. Die mogen nog steeds solliciteren bij de Regionale Gezondheidsdienst, benadrukte Elias.

In de komende periode zal ook meer aandacht worden besteed aan verpleegkundigen.
Elias vindt het een redelijk ondergewaardeerde beroepsgroep. De neiging om toe te geven aan sollicitaties vanuit het buitenland is dan ook sterk. Getracht zal worden het alsnog aantrekkelijk te maken om te willen blijven werken in Suriname.

-Bron: waterkant.net/foto: google.com-