VS ambassadeur Nolan op bezoek bij president Bouterse

11 April 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 11 april 2018 – Ambassadeur Edwin Nolan van de Verenigde Staten van Amerika in Suriname, heeft dinsdag een bezoek gebracht aan President Desiré Bouterse.
Onderwerp van gesprek waren niet alleen de economische mogelijkheden tussen beide landen, maar ook een reeks van samenwerkingsgebieden tussen Amerika en Suriname die hoge prioriteit genieten, zoals: veiligheidsvraagstukken, terrorismebestrijding en druggerelateerde activiteiten.

De ambassadeur die het gesprek plezierig en vruchtbaar ervaarde, bedankte de president in het bijzonder voor de steun van Suriname de afgelopen maanden op het gebied van terrorismebestrijding.

De minister van Buitenlandse Zaken YldizPollack-Beighle gaf in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut aan dat er vanuit het staatshoofd een concrete instructie uit te voeren is, die inhoud dat het veiligheidsaspect op beide agenda’s topprioriteit geniet.
Samen wordt er nagegaan welke mogelijkheden er zijn om te voorkomen dat Suriname slachtoffer wordt van geavanceerde criminaliteitsbewegingen.

Verder kwam ook aan de orde de ‘Summit of the Americas’ die volgende week voor de achtste keer gehouden wordt. De president van de republiek Suriname zal vertegenwoordigd worden door de minister van Buitenlandse zaken om Suriname ’s deel te plaatsen in de Summit of the Americas. Suriname zal zich tijdens de Summit sterk maken voor de eenheid binnen haar hemisferische organisatie om verdeeldheid te voorkomen.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut, NII-