13 mei Moederdag; First Lady geeft moeders leuke dag

13 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 13 mei 2018 – Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap. De moderne Moederdag wordt meestal in maart, april of mei gevierd. Dit verschilt per land. In vele andere landen, zo ook in Suriname, valt Moederdag op de tweede zondag in mei.
In gezinnen die Moederdag vieren staat de dag in het teken van het verwennen van moeder. Ze krijgt extra liefde en cadeaus. Van huishoudelijke taken wordt ze vrijgesteld.

First Lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft ruim 200 moeders een onvergetelijke dag bezorgd. Op het terrein van het perscentrum is vrijdag een luchtig programma afgewerkt waarbij elke moeder in aanmerking is gekomen voor een voedselpakket. De presidentsvrouw gaf aan, dat het een moeilijke tijd is en dat een voedselpakket voor de moeders altijd welkom is. Zij is de donateurs enorm dankbaar, die het mogelijk hebben gemaakt dat deze burgers verwend kunnen worden.
“De vrouw vervult een belangrijke plaats in het leven. Zonder een moeder gaat het niet in de huishouding.” Ze prees de inzet van de vrouw die dag en nacht keihard werkt om het goed te laten gaan binnen de huishouding.

Het programma dat is afgewerkt bestond naast het verstrekken van pakketten uit het voordragen van gedichten en zang van de zangeres Nisha Madaran. De First Lady kreeg ook geschenken. Zo mocht de presidentsvrouw uit handen van een groep vrouwelijke ondernemers uit Commewijne, de Sjoeroe Queens, een pakket met producten gemaakt uit de sjoeroe vrucht, in ontvangst nemen.
Van een groep jonge Surinamers uit Marowijne nam ze een gedichten bundel in ontvangst. First Lady Bouterse-Waldring heeft ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om een jongere die slachtoffer is geworden van een woningbrand te gedenken met schoolspullen. Ook het kindertehuis Johanna kreeg levensmiddelen.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-