“Aanval op vissersboten meer dan alleen piraterij”

4 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 4 mei 2018 – Ook President Desire Bouterse merkt op dat de aanval op vissersboten vorige week en deze week, te maken heeft met meer dan alleen piraterij.
Hij wacht daarom het onderzoek van de politie af voordat hij verdere stappen zal ondernemen. “Wij leven mee met de mensen en gaan er alles aan doen om de juiste informatie te krijgen,” deelde het staatshoofd mee.

Verschillende bronnen hier maakten er al gewag van dat het zou gaan om vergeldingsakties. Ook buitenlandse nieuwssites schrijven daarover. Volgens overlevenden zouden de piraten hebben gezegd dat ze iedereen op de boten zijn komen vermoorden. Dit zou het gevolg zijn van de moord op een leider onder de zeepiraten, enkele weken terug.

Op een donderdag gehouden persconferentie op de Johan Adolf Pengel Internationale luchthaven, gaf de president ook toe dat de opvang van familieleden, beter aangepakt had kunnen worden door de regering.
Bouterse benadrukte dat de autoriteiten wel hard aan het werken zijn om aan antwoorden te komen en voorbereid zijn om gepaste acties te ondernemen.
“We doen er alles aan en we hopen dat de gemeenschap begrip heeft als we in het werk een omissie hebben gemaakt,” herhaalde de president.
“Men vond we moesten de mensen gaan condoleren, wij vonden van niet. We zien dat vandaag de dag nog mensen levend worden gevonden.”
Bouterse verzekerde dat de autoriteiten bezig zijn: “Gelooft u me, de gewapende machten onder leiding van de politie, werken hard. We doen er alles aan.”

-Bronnen: Starnieuws/dWTonline-