Ananastelers krijgen overheidsondersteuning voor groei en vooruitgang

14 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 14 mei 2018 – Elf (11) ananastelers uit Redi Doti en Pierre Kondre hebben middels het tekenen van een contract, een financiële ondersteuning gehad van de regering. Dit ter verhoging van zowel de ananasproductie als ook de uitbreiding van hun productiearealen.

Volgens districtscommissaris (DC), Armand Jurel, is deze vorm van ondersteuning, een toegevoegde waarde en draagt bij aan de productieontwikkeling van de biologisch verantwoorde fruittelers. De burgervader zegt dat de sector landbouw voor de Paraanse boeren van grote betekenis is voor de zelfvoorziening en lokale verkoop. “Duurzame ontwikkeling en samenbundeling van landbouwers van biologische producten, zoals groenten, aardvruchten en fruit, moeten meer media-aandacht krijgen en bovenal gestimuleerd worden door de overheid en alle andere Niet Gouvernementele Organisaties (NGO)”. Daarnaast moet volgens de burgervader, meer stimulans komen in de verwerking van de producten tot halffabricaat en andere eindproducten. “Dit is belangrijk voor de waarde verhoging van de producten die verbouwd worden”, stelt de dc.

De financiële ondersteuning is verleend uit het Suriname Business Climate and Innovation Program (SUBCIP) van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T). De ministers van Regionale Ontwikkeling en HI&T en verschillende volksvertegenwoordigers behoorden tot het gezelschap tijdens deze bijeenkomst.

De telers zijn georganiseerd in de Agro-Coöperatie Redi Doti en Pierre Kondre. De coöperatie heeft tot doel de ananasteelt te stimuleren en daarmee de economische en sociale groei van de gemeenschappen te Redi Doti en Pierre Kondre te stimuleren.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-