ASFA ook voorstaander van goede voorbereiding BTW

16 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 16 mei 2018 – Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), vindt het ook een goede zaak dat de invoering van de Belasting op de Toegevoegde Waarde (BTW) is aangehouden.
Ondanks het feit dat de ASFA voorstander is van de BTW, meent Bilkerdijk dat het proces tot de introductie van deze algemene verbruikersbelasting, beter voorbereid moet worden.
De ASFA voorzitter zegt dat het totaal belastingsysteem eerst hervormd moet worden alvorens de overheid BTW invoert.

Klik hier voor een verslag

De AFSA voorzitter is van mening dat er op bepaalde gebieden stabiliteit moeten komen, voordat de BTW wordt ingevoerd. Vooral op het gebied van de wisselkoersen en het fiscale moet er standvastigheid zijn, benadrukt Bilkerdijk. Zo krijgen fabrikanten enige geruststelling om zaken te blijven doen, zoals het importeren van grondstoffen.

-Clayton Hiwat, STVS Journaal/ Camera: Ramkoemar Sewgobind-