Beraad brandweerbond opgeheven

20 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 19 mei 2018– “We kennen onze verantwoordelijkheid, zoals de minister zijn verantwoordelijkheid ook kent. Hij is willing en heeft ons de zekerheid gegeven”, zegt Clifton Pahalwankhan, voorzitter van de brandweerbond naar aanleiding van het gesprek dat hij vrijdag heeft gehad met Stuart Getrouw, minister van Justitie en Politie. De bond heeft vrijdagmiddag haar beraad opgeheven.

De resultaten van het gesprek zijn meteen besproken met de leden van de bond, waarna zij besloten het beraad op te heffen. “Op donderdag al is de inventarisatie van de sanitaire voorzieningen gedaan en op post Onverdacht worden deze zaterdag al aangepakt. We hebben vertrouwen in de minister en geven hem de ruimte om onze problemen op te lossen”, zegt Pahalwankhan.

De minister heeft tijdens het gesprek om wat tijd gevraagd om de administratieve problemen op te lossen, omdat daar procedures voor zijn en daar is tijd voor nodig. Die tijd krijgt hij van de Bond.

Leden van de brandweerbond besloten donderdag landelijk in beraad te gaan om zo aandacht te vragen voor de problemen die zij ondervinden op de werkvloer.

-Starnieuws-