Bevolkingsadministratie Kabalebo wordt in kaart gebracht

5 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 5 mei 2018 – Bewoner van de dorpen Washabo, Apoera, Section en Sandlanding in het bestuursressort Kabalebo zijn blij met een bezoek van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) aan hun woongebied. De delegatie is vanaf maandag 30 april bezig met het in kaart brengen van de juiste gegevens van de bewonders.
Dat houdt in het beschrijven van burgers conform de wet Aanvulling van de Registers van de burgerlijke stand, alsook het opmaken van verzoekschriften voor het alsnog doen van aangifte van geboorte en overlijden; het opmaken van verzoekschriften ter verbetering van foutieve akten.

Alle burgers die woonachtig zijn in het gebied, zijn in de gelegenheid gesteld om hun gegevens te verifiëren in het Centraal Bevolkingsadministratie-bestand. Dit is van belang, omdat hieruit onder andere uittreksels en kiezerslijsten worden gehaald. Verder worden alle zaken die betrekking hebben op CBB in behandeling genomen.

Districtscommissaris Theresia Cirino is zeer ingenomen met dit bezoek.
Na een maanden lange voorbereiding tussen de DC en het ministerie van Binnenlandse Zaken, is een lang gekoesterde wens van de bevolking in vervulling gegaan.

Vermeldenswaard is dat het team van CBB zeer gemotiveerd is en lange dagen maakt om zoveel mogelijk probleemgevallen te behandelen en op te lossen. De gemeenschap is blij dat zij de kosten die gepaard gaan met transport en verblijf in Paramaribo nu niet hoeven te maken. Ook een team van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is meegereisd. Voor de registratie van Bazokaarten, financiëlebijstand en AKB heeft ook dit ministerie correcte informatie nodig.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-