Bond Korps Brandweer Suriname landelijk in beraad

17 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 17 mei 2018 – De leden die zijn aangesloten bij de Bond van het Korps Brandweer Suriname, hebben donderdag tijdens een algemene ledenvergadering besloten, landelijk in beraad te gaan. Daarmee is het voorstel van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie, verworpen.

De bewindsman heeft de bond een week de tijd gevraagd om met oplossingen te komen voor de problemen waarmee de Brandweer kampt.
Donderdagochtend heeft de bond, onder leiding van Clifton Pahalwankhan, een gesprek gevoerd met minister Getrouw. Echter, de uitkomst van dat gesprek was niet naar tevredenheid.

Brandweerlieden hebben vaker aan de bel getrokken, over de slechte werkcondities. De leden eisen aanpassing van secundaire voorzieningen waaronder huishuur, staanplaatsen en een detacheringstoelage. Ook de uitrusting van de lieden en de onhygiënische sanitaire voorzieningen op de verschillende posten, moeten onder een vergrootglas worden geplaatst door de leiding van het ministerie.

Vrijdag gaan partijen weer om de tafel. Aan de hand van het verloop van dat gesprek, zal de ALV een besluit nemen over de verder te nemen stappen.

-Clayton Hiwat/Cedric Spier, STVS Journaal-
-Foto: starnieuws-