BvB’s Djoemoe en Atjoni geschikt voor optimale dienstverlening

11 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 11 mei 2018 – Het Boven-Suriname gebied heeft een inwonersaantal van rond de 19000. Dit betekent volgens minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken dat serieus moet worden gekeken naar mogelijkheden voor een goede updated bevolkingsadministratie. Het Bureau voor Burgerzaken (BvB) Atjoni en een toekomstig hulpbureau op Djoemoe zijn vanwege hun centrale ligging geschikt voor een optimale dienstverlening.

Tijdens een bezoek aan het binnenland heeft de bewindsman kunnen nagaan waar er eventueel BvB’s geplaatst kunnen worden, die een strategische en praktische ligging hebben.
Met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen wordt gekeken naar mogelijkheden voor geschikte ruimtes. Biza heeft reeds lokale krachten klaargestoomd, die zullen werken op dit bureau.

Tijdens de krutu’s die zijn belegd hebben de burgers aangegeven graag in elk dorp een bureau te willen hebben. “Maar dat gaat niet zo gemakkelijk, want de dorpen verschillen in inwonersaantal. Je hebt grote dorpen die bijvoorbeeld 2000 mensen tellen en je hebt weer kleine dorpen die maar 100 man tellen. En bij het opzetten van een BvB zijn er criteria aan verbonden. Hierbij kijken we behalve naar de strategische ligging ook naar de dienstverlening, welke ons een betere garantie kan geven tot het hebben van een bevolkingsadministratie, die up to date is”, aldus minister Noersalim van Binnenlandse Zaken.

-Bron: ministerie van Binnenlandse Zaken-