“Continuïteit SLM niet in gevaar”

23 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 23 mei 2018 – De Raad van Commissarissen van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), ontkent dat de continuïteit van de luchtvaartmaatschappij in gevaar is. In een persbericht worden diverse aantijgingen, met klem tegengesproken.

De SLM kwam de laatste weken negatief in het nieuws, door berichten over toestellen die niet inzetbaar waren, veiligheidsregels die niet in acht zouden zijn genomen en de route naar Cayenne (Frans-Guyana) die de SLM niet meer zelf zou kunnen onderhouden.

De SLM vindt dat de gepubliceerde berichten doen voorkomen alsof het bedrijf, waarvan de staat Suriname de enige aandeelhouder is, op korte termijn zal ophouden te bestaan.
“Onze national carrier is een klein bedrijf met een gering aantal vliegtuigen. Samen met de luchtvaartautoriteit wordt de veiligheid van de operatie gegarandeerd en wordt er niets aan het toeval overgelaten”, staat in het persbericht.
De SLM laat verder weten de vliegtuigen in haar vloot zorgvuldig uit te kiezen.
“Berichten als zou er een vliegtuig zijn gekozen waarvan de manuals ontbreken, getuigen van ondeskundigheid of laster. Ook het doen voorkomen alsof er een meteen opeisende schuld van tientallen miljoenen als ‘het zwaard van damocles’ boven het hoofd van de SLM hangt, kan naar het rijk der fabelen worden verwezen.”

De SLM heeft een negatieve balans vanwege verliezen in het verleden, maar die schuld is voor het overgrote deel een vordering van de aandeelhouder, die daar zeer verantwoordelijk mee omgaat.
Dat de SLM voor de grote uitdaging staat om op korte- of middellange termijn zonder subsidie van de overheid winstgevend te opereren, is een voldongen feit, beaamt de rvc. “Hiervoor zijn door de aandeelhouder de nodige stappen gezet, die door de rvc, directie en het personeel van de SLM verder moeten worden uitgewerkt en geïmplementeerd.”

Tot slot wordt gemeld dat de aandeelhouder er het volste vertrouwen in heeft dat het bedrijf in staat zal zijn de maatregelen te nemen teneinde de continuïteit van de operatie te garanderen.

-Surinaamse Luchtvaart Maatschappij-