Country Director for Caribbean countries Wereldbank op bezoek bij minister Hoefdraad

22 May 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 21 mei 2018 – Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft het afgelopen weekend bezoek gehad van de Country Director for Caribbean countries van de Wereldbank, Tahseen Sayed Khan.
In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut gaf de minister aan dat Suriname een paar jaar terug weer nieuw leven heeft geblazen in de relatie met de Wereldbank, nadat er volgens hem langer dan 30 jaar geen communicatie was.

Er is een aantal projecten dat loopt, waaronder het baggeren van het Saramaccakanaal, het verbeteren van ons concurrentievermogen en het verbeteren van de agribusiness. Verder is de Wereldbank ook één van onze grote ondersteuners in Extractive Industries Transparency Initiative (EITI). Ook zal de Wereldbank technische ondersteuning bieden aan een aantal gebieden dat voor Suriname erg belangrijk is.

De bewindsman benadrukte verder dat het zaken doen met de internationale organisaties voor Suriname erg belangrijk is. De Country Director for Caribbean countries van de Wereldbank heeft tijdens haar tweedaags bezoek ook meetings gehad met de ministers van Natuurlijke Hulpbronnen, Openbare Werken Transport en Communicatie en Handel en Industrie.

-Nationaal Informatie Instituut-

– Bron foto:google-